Modeevent vill få fler unga tjejer att se möjligheterna med teknikbranschen

Framtidens mode skapas med hjälp av den senaste tekniken. Det handlar om Fashion Tech. Idag arrangeras eventet #FashionTechGBG för unga tjejer i åldern 13 till 20 år. Eventet är en del av Vinnovas satsning Innovate passion, där unga tjejer ska få upp ögonen för hur teknik kan kombineras med deras egen passion.

Bland inspiratörerna finns bland annat Josephine Eskilsson som drömde om att utveckla en app för tjejer när hon gick i gymnasiet. I dag driver hon och en kollega sitt eget företag och jobbar med sin dröm – appen It's My Styl.

Därtill kommer Rickard Lindqvist och Jimmy Herdberg från Göteborgsföretaget Atacac att berätta om hur de designar kläder digitalt och visar upp och säljer dem redan innan de är producerade, samt bloggaren Anna Hedlund som inspirerar deltagarna i mötet mellan teknik och mode.

Tillsammans med Drivhuset får deltagarna också utveckla nya idéer inom mode och teknik. Målet är nya, innovativa förslag på utbildningskoncept och yrken kopplade till teknik och digitalisering.

Kontakt: emma.theiland-nilsson@grkom.se